Vi har mange gode snakke her i vores hjem. En af dem kom til at handle om at gøre det vi syntes er det rigtige for os hver især.
Vi kom til at snakke om, at vi altid, uanset hvad, gør det, vi tror er det rigtige i øjeblikket.

Vi satte den på spidsen med eksempler.
Hvad nu hvis du bliver bedt om at gøre noget, som du ikke syntes er rigtig, men at dit eller en andens liv afhænger af det? Eller din økonomi?
Vi har set at mennesker bliver til cannibaler, for at overleve. Dybest set, så er det dem så meget i mod at spise en anden, men det er dem mere imod at dø af sult…

Vi følger altid det, i enhver given situation, som vi tror er rigtigt at gøre her og nu, også selvom handlingen kan være os meget imod. Konsekvensen af ikke at gøre det, er os bare mere imod.
Sådan er det med valg.

Vi får altid at vide, gå indad, og mærk efter hvad der føltes rigtig for dig. Og Ikke en eneste af os, gør noget der ikke er rigtig for os, selvom vi tror vi bliver tvunget til det, så handler det altid om at vælge noget, frem for noget andet. Vi vejer konsekvenserne for imod og tager stilling, lynhurtigt.
Og når der er ubehagelige konsekvenser, så føler vi os presset, og tvunget.

Jeg sad engang til et kursus, hvor en ung kvinde følte sig fanget af det system der udbetalte hende penge hver mdr. Hun følte hun blev presset og tvunget ud i ting, som hun ikke ville. Vores underviser sagde at så måtte hun stoppe med at gøre det. Hvorpå hun argumenterede at så fik hun jo ingen penge.
Nej. svarede underviseren, men så er du tro imod det du syntes er mest rigtig. Pigen forstod endelig, at hun havde et valg om at lade sig forsørge, på forsørgerens betingelser, eller at give slip på at blive forsørget, og i stedet handle i tråd med det hun syntes var rigtig. Hvad hun valgte ved jeg ikke, men essensen var, at det gik op for hende at hun altid har et valg, og at hun altid gjorde det der var mest rigtig for hende ud fra de overbevisninger og forestillinger hun havde.

Tænk lidt over, næste gang du gør noget du ikke syntes er rigtig for dig, om du kunne vælge anderledes, eller gøre det alligevel, velvidende at du gør det for at undgå noget andet  som er endnu mindre rigtig  for dig. Når modstanden forsvinder, fordi du har fred med dine valg, så vil du opleve et langt større flow, og en anderledes fred med livet.
Og husk, at livet er en lang rejse, hvor vi udvikler os, og overbevisninger vi engang havde, har det med at ændre sig, når vi modnes i takt med livets mange valg, og erfaringer. Det der engang var det mest rigtige for os, kan ende med slet ikke at være rigtig. Sådan er livet, sådan er proces. Intet står stille.

Kærligst Nicole 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *