Kvinder støtter kvinder
,

3 alvorlige tegn på at du er i et forhold der ødelægger dig

 

1. tegn

Du tilpasser dig udover dine grænser for at holde husfred.

Det du troede du aldrig ville finde dig i, er nu blevet din hverdag. Adfærd som bærer præg af psykisk og/eller fysisk vold, har du stille og rolig vænnet dig til.

Det betyder at du rummer kritik, nedværdigelse, angreb, manipulation, utroskab, krav om sex (selvom du ikke har lyst) fysiske/ verbale angreb på dine børn, veninder, ja alle dem der truer hans status hos dig, som den der står i første prioritet.

Din forsøg på at stoppe det, har resulteret i at du er straffet med kulde og tavshed, og da det er svært at rumme, bider du de mange små som store episoder i dig.

Måske stoppe du også med at se dem i dit netværk, han ikke bryder sig i håb om at holde husfred, men uanset hvordan du tilpasser dig, så er han svær at stille tilfreds, og han står for største delen af jeres konflikter da du ikke orker at bryde med freden når der endelig er roli imellem jer. Derfor undertrykker du dine behov for at udtrykke dig.

 

2. tegn

Når nogen i dit netværk viser deres bekymring for dig, begynder du at forsvare og undskylde ham.

Når du taler med veninderne kommer samtalerne hurtig til at handle om ham og de problemer du oplever med ham. De bekymrer sig og giver dig råd og vejledning. Du kan måske godt se det hele med din fornuft, men du kan ikke handle på det, fordi det skræmmer dig for meget at tænke på at undvære ham, især når han er sit søde jeg.

Du håber inderst inde på at han vil ændre sig til den fantastiske fyr han var i starten og indimellem stadig er. Ham du faldt for med et brag, fordi han fik dig til at føle du var elsket og betydningsfuld.

Så for at du kan forsvare over for dig selv, at du bliver i forholdet og forfølge håbet, begynder du at forsvare  og undskylde ham, og benægte alvoren i det der sker.

Det har du lettest ved i starten, hvor de trælse episode sker mere sporadisk. Men efterhånden som de udvikler sig og bliver din hverdag, er det svært at benægte for dig selv, men da er dit selvværd så nedbrudt, så han nemt kan få dig til at tvivle på dig selv.

Så nu vokser skammen over at du finder dig i det, og du holder efterhånden op med at dele det du oplever med nogen.

 

3. tegn

Du er begyndt at skjule for dem der holder af dig, at du fortsat er sammen med ham, af frygt for deres reaktion på det og deres syn på dig.

Du har nu sagt så mange gange at du vil forlade ham, og du ved at det er det bedste, men du kan ikke. Så for at undgå at blive flov over dig selv, fortier du sandheden om hvor meget du ser ham, og hvordan han behandler dig.

Dette bunder i din skam følelse og din følelses af at være en fiasko, samt din frygt for dine omgivelsers reaktion på at du bliver i et forhold der ødelægger dig.

Du har nu haft held med at isolerer dig selv, og fået skabt afstand til de personer der vil dig det bedste, for at kunne holde på en der ødelægger dig.

Det sidste tegn her minder præcis om alkoholikerens forsøg på at skjule, hvor meget hun drikker.

Ved at isolere dig fra dem der virkelig vil dig det godt, har du nu gjort dig endnu mere afhængig af ham og hans validering af dig, og det betyder at du må tilpasse dig mere og mere hans præmisser for hvornår han vil vise dig kærlighed.

Ved at forfølge dit håb om at han ændre sig, er resultatet nu blevet til, at du selv har ændret dig til en person du knap selv kan genkende.

 

Kan du kende dig selv i et eller eller flere af de her tegn?

Så skal du vide at du har brug for hjælp for at komme tilbage til en udgave af dig selv du kan se i øjnene uden at føle skam over dig selv. Det er noget nær umuligt at klare sin afhængighed på egen hånd.

 


Kæreste dig 💕

Det er ikke en skam at være afhængig.

Men…. så længe du ikke vil gøre noget ved det, vil du føle skammen over dig selv, oveni den smertefulde nedbrydning du udsætter dig selv for. Og når du føler dig forkert, så vil du gøre hvad som helst for at få ham til at anerkende dig, og dermed forstærkes det hele og bliver til en ond afhængig cirkel.

 

Artikel: Video – Sådan fylder du din kærlighedsbeholder

 

Jeg ved at tanken om at gå fra ham, er for svær, for voldsom og for skræmmende for dig. Ellers var du jo gået. 

Jeg ved hvordan det er og føles. Jeg har selv stået der, i dine smertefulde sko.

Jeg har hadet den kærlighed jeg troede jeg følte, fordi jeg ikke kunne slippe ham.

Det er med afhængighed sådan at vi er ret overbeviste om at det er kærlighed vi føler, men sandheden er at kærlighed aldrig gør dig needie eller ufri.

Tværtimod, den gør dig stærk og fri. Den vil dig det bedste.

 

Jeg lærte at løsningen på at blive fri ikke startede med at gå fra ham, men at skifte mit fokus, og lære noget om selvkærlighed.

Din kærlighed til dig selv er helt nedbrudt, så selvfølgelig kan du ikke gå, for hvad er der så tilbage udover den skræmmende ensomme tomhed?

Så hjælp ud af det her, består som det første ikke af et brud, men af at fodre din kærlighed til dig selv, så du på et tidspunkt er så stærk og klar, at du lukker døren til ham af kærlighed til dig selv.