Jeg ved det ikke!!!

En sætning der virkelig opleves stærkt her hos mig for tiden.
Tænk ikke at vide…. det er noget uvant for mig, og det huer mig ikke at jeg ikke kan finde svar…

 

 

Så hvad gør jeg lige med det her, jeg ved det ikke?

Det går op for mig, at det at vide, er lige med at have kontrol. For når jeg ved, så kan jeg sætte handlinger, tanker, ord, ja, endog følelser på der matcher det jeg tror jeg ved.

 

 

Men når jeg ikke ved, hvad gør jeg så?
Hvordan oplever jeg så trygheden i ikke at vide?
Trygheden i et ingenmandsland ?  Et tomrum, mellem det jeg vidste og det jeg kommer til at vide, engang.

Jeg kan gå i action, skabe kontrol, ved at sætte handlinger på, som skaber en eller anden form for viden om noget jeg kender.

Eller…..

 

 

Jeg kan gøre ingen ting
Finde modet til ikke at vide, til ikke at få kontrol, blot flyde med, lytte til mit hjertes hvisken, og anerkende den massive brølen fra min frygt over kontroltabet.
Lade svarene finde mig, når tiden er til det.

Når jeg ikke ved, så ved jeg dog dette, og det er, at der er så meget mere jeg kan lære, hvis jeg er nysgerrig nok til det. Og modig nok til at rumme sandheden, at jeg ikke ved.

 

 

 

4 replies
 1. Morten B. Frederiksen
  Morten B. Frederiksen says:

  Det at man ikke ved "det", behøver vel ikke automatisk betyde at man føler bekymring eller opnår følelsen af kontroltab?
  Når jeg render ind i manglende viden, hvilket er en hyppig foreteelse her, så kan jeg ofte frydes over, hvor få svar jeg umiddelbart kan hitte på, når nogle af livets mange små og større spørgsmål dukker op.
  Hvor gerne jeg end ville kende svarene, så vælger jeg ofte at lave en hurtig vurdering om vigtigheden i spørgsmålet, og ender ofte med at sige det lille ord "Pyt". Herefter er det ofte "Let's go with the flow".
  Jeg håber at du finder svarene på dine vigtige spørgsmål. Måske skal de findes sammen med andre over et par kopper dejlig varm cacao med levende lys i nærheden?
  God søndag ønsker Morten

  Svar
 2. Nicole C. Albæk,
  Nicole C. Albæk, says:

  Hej Morten
  Ja men du ha da ret. Det er jo ikke alt det man ikke ved, der giver en følelse af afmagt og kontroltab.
  Hos mig er det primært når jeg har svært ved at forstå, svært ved at regne den ud. Eller der hvor min tryghed opleves truet. Der er absolut lige så meget som jeg intet behov har for at vide noget om. Det er for mig heller ikke den manglende viden, jeg kan læse mig til, der truer min sindsro. Nej det er det defuse noget der ligger der hvor livet tager drejninger der er uventede. Lige der…. da kan det ikke at vide, ikke at forstå, føre til et tomrum, som A kan fyldes ud med hektisk aktivitet, for at genopleve trygheden B accept og tillid til at svaret kommer. ordet Pyt, er også et ganske godt begreb i rigtig mange situationer.

  Svar
 3. Gunhild Simonsen
  Gunhild Simonsen says:

  Det er netop det "at vide" som er en af de tre årsager til illusioner. Den anden er "at have" og så må du gerne gætte på den tredje. . Ellers findes det i Alice Baileys forfatterskab, I bogen "Blændværk" . Tillykke med din opdagelse. Et mega skridt på vejen. Det fortæller om at du rykker dig fra at være astral polariseret til at være mental.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *